SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Isnin, 27 Mei 2013

WAJIB BACA!! Bukti Kerajaan BN Sekarang Lebih Islam Daripada Pakatan Rakyat!!! #FBP13

WAJIB BACA!! Bukti Kerajaan BN Sekarang Lebih Islam Daripada Pakatan Pembangkang!!! #FBP13 


Sapa kata kerajaan BN sekarang tak Islam berbanding dengan Pakatan Rakyat terutama Pas yang kononnya Islam sangat la. Pakatan lagi teruk Islam dia yang hanya menggunakan Islam sebagai modal politik kotor. Pas lagi teruk bertopengkan Islam demi kemaruk kuasa politik.

Ini buktinya. Kerajaan BN yang telah diberi mandat semula oleh rakyat selepas PRU13 baru-baru ini melalui Kementerian Belia dan Sukan telah mengeluarkan pekeliling berserta jadual waktu masuk waktu solat kepada semua penganjur dan event management yang terlibat agar memberhentikan semua aktiviti dan PA Sistem serta sistem bunyi hendaklah ditutup ketika masuk waktu solat.

Arahan tersebut terpakai selama berlangsungnya Festival Belia Putrajaya 2013 yang bermula 23 hingga 26 Mei 2013 iaitu selama 4 hari 3 malam. Malah, dalam mesyuarat pelarasan bersama pihak penganjur dan pihak berkaitan Kementerian Belia dan Sukan telah menekankan soal arahan ini yang perlu dipatuhi.

Apa ini bukan sebahagian daripada ajaran Islam menghormati masuk waktu solat dengan memberhentikan aktiviti yang dilakukan.

Psssttt... AKJr : Tahniah kepada pihak KBS yang menitik-beratkan soal agama dalam programnya...1 ulasan:

  1. hahaha .. dah lebih 50 tahun baru nak buat ke? Selama ni Islam ke dak?

    BalasPadam