SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Isnin, 27 Mei 2013

WAJIB BACA!! FAKTA.. Anwar Tikam Belakang PAS dan DAP - @KhairyKj

WAJIB BACA!! FAKTA.. Anwar Tikam Belakang PAS dan DAP - @KhairyKjSatu demi satu sikap buruk Datuk Seri Anwar Ibrahim yang tidak hormati dan tunai apa yang beliau sendiri kata terdedah.Sebelum PRU 13, Anwar kata nak bersara dari politik kalau kalah tetapi tak juga berbuat demikian atas alasan pembangkang yang menang undi popular.

Padahal sudah empat atau lima kali ahli parlimen Permatang Pauh itu bertanding, peliknya hanya kali ini beliau boleh terfikir sesiapa yang dapat undi popular menang bukannya parti yang dapat kerusi lebih.

Justeru itu, tidak hairanlah ada pihak mengelar Anwar ‘sesumpah politik’ – sekejap begitu, sekejap begini.

Terbaru, apabila Naib Presiden Indonesia mendedahkan kepada akhbar The Wall Street Journal mengenai perjanjian sulit Anwar dan Datuk Seri Najib, Ketua Umum PKR itu ‘mainkan’ Jusuf Kalla kononnya bukan beliau yang mahu perjanjian itu diatur.

Bila perjanjian supaya mana-mana pihak terima keputusan PRU 13 ditandatangani, Anwar juga tidak patuh sebaliknya terus ajak penyokong-penyokong berhimpun untuk jatuhkan kerajaan BN yang menang 133 kerusi berbanding 89 oleh pembangkang.

Sebab itu Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin Abu Bakar menyifatkan Anwar sebagai manusia yang tidak ada pendirian malah sanggup tikam belakang DAP serta PAS dengan membuat perjanjian sulit itu tanpa pengetahuan kedua-dua parti sekutunya itu.

Bagi Menteri Belia dan Sukan iu, inilah masanya rakyat negara ini melihat sikap sebenar Anwar yang tidak hormati apa beliau sendiri cakap malah tidak mengotakan janji-janjinya.

“Pendedahan Jusuf dalam Wall Street Journal mengejutkan. Saya harap rakyat Malaysia melihat pendedahan ini satu bukti Anwar orang yang tak ada pendirian. Janji dengan Najib untuk patuhi PRU tetapi tak
tunaikan,” katanya kepada Agendadaily.

Tambahnya, “Apa lagi Anwar boleh cakap? Dia tak boleh kata ini konspirasi UMNO, ini kenyataan Utusan Malaysia tetapi (pendedahan) oleh kawan rapatnya sendiri dan disiarkan media antarabangsa,”.

Khairy juga mahu PAS melihat tindakan Anwar ini sebagai wajah sebenar pemimpin yang mereka sanggup terima sebagai ketua dan Perdana Menteri.

“PAS harus sedar siapa Anwar. Sudah berkali-kali pendedahan sikap beliau. Kalau yang ini mereka tak sedar juga, saya pun tak faham,”katanya yang ditemui di perasmian Festival Belia 2013 di Putrajaya.

Menurut beliau, tindakan Anwar membuat perjanjian sulit dengan Najib juga membelakangkan PAS dan DAP.

“Ini seperti tikam belakang PAS dan DAP. Saya percaya perjanjian itu tanpa pengetahuan rakan-rakan penting beliau,” ujarnya.1 ulasan:

  1. PAS dan DAP tak perlu marah-marah Anuar buat perjumpaan sulit dengan Najib.....difahamkan pertemuan itu untuk perjanjian agar tak buat kecoh lepas PRU13...itu je....

    Selama ni yang DIA dok buat pertemuan sulit dengan lain-lain tu ( sampai ada bukti bahan video )...hampa tak marah pun...."backing" lagi ada...

    BalasPadam