SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Rabu, 8 Mei 2013

PANAS TERIK!! PARTI DAP MEMANG BIADAP DAN KURANG AJAR!!

PANAS TERIK!! PARTI DAP MEMANG BIADAP DAN KURANG AJAR!!


Pemimpin pembangkang terutama sekali DAP sudah mula menunjukkan belang mereka apabila mengugut untuk menangkap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed.

Alasannya ialah konon kerana Tun Dr Mahathir telah mengeluarkan kata-kata hasutan menuduh Penasihat DAP, Lim Kit Siang sebagai perkauman.

Ugutan oleh Pengerusi DAP, Karpal Singh dalam ceramahnya di Kluang, Johor itu mungkin dilihat satu perkara remeh bagi segelintir penyokong PR tapi hakikatnya itulah nawaitu sebenar pembangkang seandainya mereka diberi peluang berkuasa.

Dalam ceramah yang sama juga Karpal selaku suara rasmi DAP turut menegaskan pendirian parti itu untuk menghalang perlaksanaan hudud di negara ini, kenyataannya itu tentu sahaja sebagai peringatan kepada PAS.kebelakangan ini PAS kembali menimbulkan polemik hudud dalam usahanya menarik kembali sokongan Melayu Islam, walau pun hakikatnya ia hanyalah retorik namun bagi DAP isu tersebut dikhuatiri boleh menjejaskan sokongan bukan Islam kepada DAP dan PR.

Berikutan itu ramai pemimpin DAP bangkit mempersoalkan kejujuran PAS selaku rakan dalam pakatan pembangkang kerana ia dilihat satu perlanggaran terhadap persetujuan bersama yang sepatutnya hanya fokus untuk menjatuhkan BN.

Belum pun berkuasa DAP sudah berangan untuk menangkap orang itu dan ini, kemudian dengan selambanya mempersoalkan keazaman rakan sepakatan, maka tidak sukar dibayangkan tahap kezaliman yang bakal mereka lakukan dan betapa celarunya negara andai PR berada di singgah sana pemerintahan negara.

Apa pun, ini membuktikan laungan kebebasan dan ketelusan yang sering dilaungkan oleh PR hanyalah omongan kosong semata-mata dari sudut lain ia pastinya mengecewakan sesetengah penyokong PR yang selama ini sering diulit propaganda dan mimpi indah.

1 ulasan:

  1. Hairan aku, DAP hanya menang di Peneng, tapi mereka seolah2 sudah menjajah Malaysia. BN dah perintah bepuluh tahun, tak pula buat mcm dia org..Lu org Melayu pikir la sendiri. Kalo kali ini aku harap, Najib pun buat mereka dan Melayu2 Bangsat ini merana. Gawatkan ekonomi secepat mgkn..

    BalasPadam