SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Jumaat, 13 Julai 2012

'Semua ajaran Islam saya lakukan kecuali sertai Parti Ajaran Sesat (Pas) -Che Hasnah'


Apa nak jadi dengan Pas ni semakin hari semakin nampak sikap terdesaknya sanggup mempergunakan Agam demi kepentingan politik mereka dan DAP.

Mereka bukan sahaja mengkhianati Agama tetapi mengkhianati bangsa Melayu dan yang paling mereka mengagung-agungkan pemimpin cina DAP uantuk diangkat sebagai pemimpin mereka dunia dan akhirat. Contohnya di bawah ini

"Saya seorang guru agama, mengajar al-Quran dan saya mengerjakan solat. Semua ajaran agama Islam saya lakukan kecuali satu perkara sahaja iaitu tidak menyertai parti Pas".

Demikian luahan hati, Che Hasnah Che Ahmad, 61, yang terkejut dan sedih dengan tuduhan bekas suaminya, Yahaya Ibrahim, 78, yang mendakwa dia sesat kerana tidak mengikut ajaran Islam sehingga diceraikan talak satu.

Menurut Che Hasnah, selama 14 tahun mereka hidup bersama, suaminya tidak pernah langsung menegur amalan agamanya, sebaliknya tuduhan itu hanya timbul ketika hendak diceraikan.

Katanya, mereka juga tidak pernah bertengkar dalam perkara lain kecuali bersangkut-paut dengan Pas dan masa itu suaminya cuba mematahkan apa sahaja hujahnya.

"Tidak pernah bergaduh langsung. Kalau bertengkar pun sebab politik, itu pun kerana dia suka sangat 'berceramah', jadi saya pun bagilah pendapat.
Inilah banner yang membuatkan umat Islam dalam keadaan kucar-kacir
Apakah kerana fatwa Nik Aziz iaitu megundi Pas masuk syurga yang membuatkan mereka ini yang dah tua bangka pun mahu bercerai?

Mungkin inikah yang dikatakan ulamak akhir zaman.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan