SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Jumaat, 27 Julai 2012


PANAS BERAPI! KASI BUANG LA PARASIT PARIA NI DARI BN!


Sebelum ini anda tentu pernah meLIHAT RAKAMan KLIP YOUTUBE seorang PEMIMPIN Cawangan UMNO di Perak yang mahu berTUKAR PARTI hanya kerana KECEWA TIDAK mendapat habuan PROJEK.. Selepas itu MUNCUL pulak TS KADIR Syeikh Fadzir yang mengaku bersama UMNO selama 5 DEKAD tetapi KECEWA lalu keluar dan berdiri di atas pentas PAS.. KECEWAnya dia seolah-olah selama dia jadik MENTERI, dia HARAM tak dapat apa pun melalui PLATFORM UMNO! Kita pun HAIRAN apakah mereka ingat UMNO ini yang kena menyumbang untuk mereka? Bukankah mereka yang sepatutnya menyumbang kepada UMNO demi NEGARA?

Hari ini HANGAT pulaklah di dalam BLOG-BLOG bahawa DS Lajim di Sabah seakan-akan ingin keluar pulak dari UMNO selepas DS Wilfred Bumburing.. RAKYAT pulak jadik HAIRAN dek PERANGAI para PEMIMPIN begini..
 ->KLIK<-

Sebagai PEMIMPIN Kerajaan UMNO/BN, kita TIDAK nampak mereka nih hidup meREMPAT seperti RAKYAT MARHAEN lain.. Sudah tentu TARAF keHIDUPan mereka pun berBEZA.. Mereka TIDAK perlu HIDUP seperti suku Bajau LAUT di Sabah yang diPAPARkan dalam siri MAJALAH 3.. Sudah tentu keHIDUPan mereka sebagai PEMIMPIN itu sangat MEWAH..

Pada kitalah, ALASAN mereka ini hanyalah mengada-ngada aje disebabkan sifat TAMAK HALOBA mereka.. Mereka hanya mencari ALASAN mudah untuk menyalahkan PARTI apabila mereka GAGAL memBERIkan KHIDMAT kepada RAKYAT di kawasan masing-masing.. Inilah SIFAT yang hanya ada pada UMNO/BN dan mungkin SERPIHAN UMNO seperti PKR.. Kenapa TIDAK? Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang terang-terang makan GAJI BUTA selama berPULUH TAHUN pun TIDAK pulak mengada-ngada menyalahkan PAS kerana dia GAGAL berKHIDMAT? Lagi dia SERONOK, ada la! Siapa tak nak MAKAN GAJI BUTA?

Sebagai PEMIMPIN, sudah tentulah mereka menjadi HARAPAN pada RAKYAT.. Jika ini sifat PEMIMPIN, apakah lagi HARAPAN yang ada pada RAKYAT? RAKYAT sudah cukup CERDIK untuk TIDAK memilih seseorang yang hanya tahu berCAKAP dan berLAKON tetapi GAGAL membawa HARAPAN mereka.. Jadik, tak usahlah berLAKON sebagai seorang WIRA jika anda hanyalah seorang yang 'LOSER' sebagai PEMIMPIN.. Seorang PEMIMPIN yang SEJATI TIDAK akan KECEWA dan tahu masanya untuk berUNDUR akan tiba demi kelangsungan kePIMPINan PARTI yang diWAKILinya.. Lainla kalau PEMIMPIN itu DIKTATOR!

Dalam KONTEKS ini, kita TIDAK meLIHAT wujudnya sifat PEMIMPIN sebegini kerana mereka terMAKAN HASUTAN pihak LAWAN semata-mata.. Kita PERCAYA WUJUDnya sifat sebegini kerana UMNO/BN terlalu 'meMANJAkan' para PEMIMPIN sebegini hingga RAKYAT sendiri naik LOYA meLIHATnya.. UMNO/BN patut menyediakan garisan PEMISAH agar mereka yang mahu berGELAR PEMIMPIN seharusnya benar-benar berKHIDMAT kepada RAKYAT seperti SLOGAN RAKYAT diDAHULUkan, penCAPAIan diUTAMAkan.. UMNO/BN patut BERHENTI mengangkat SPESIS yang nak jadi PEMIMPIN kerana keMEWAHan, PROJEK dan JAWATAN..

Ketika tarikh PRU-13 makin DEKAT, kita TIDAK nampak apa kePERLUan untuk seseorang PEMIMPIN itu merasa KECEWA dengan PARTI yang diWAKILinya.. Cukup sekadar mengatakan, "If you are not PERFORMED as PROMISED, just GO!Malah, sebaliknya UMNO/BN patut berSYUKUR kerana para PEMIMPIN sebegini keluar pada ketika ini.. Sekurang-kurangnya UMNO/BN TIDAK diSABOTAJ seperti mana 'LEVEL 4 Boys' lakukan semasa PRU-12 lalu.. UMNO/BN bolehlah mengANGGAP mereka ini PARASIT dalam KONTEKS yang sebenar, bukan macam Lebai-Lebai DUNGU PAS buat kat Datuk Hassan ALI!

Kita TIDAK PERCAYA pun jika diKATAkan sifat PEMIMPIN sebegini adalah SINONIM dengan sifat RAKYAT Sabah.. RAKYAT Sabah adalah DINAMIK dan berWAWASAN untuk mengejar masa depan yang lebih BAIK.. Patut diINGATkan bahawa UMNO/BN yang mengangkat mereka ini sebagai PEMIMPIN bukannya PAS, PKR dan tentunya jauh sekali DAP La'anatullah.. Apabila mereka dah bergelar PEMIMPIN, mulalah buat PERANGAI KONONnya mereka LAYAK jadik PEMIMPIN sampai KIAMAT?Jika PKR itu BAGUS, kenapa pulak ada yang KECEWA seperti Jeffrey KITINGAN? HEBAT betul cubaan BODOHkan RAKYAT..


Sumber: Tukang Dok Peghati

Tiada ulasan:

Catat Ulasan