SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Khamis, 12 Julai 2012

Peluang Keadilan Buat Mangsa Liwat Masih Terbuka
Saya bersyukur kehadrat Allah SWT dan menerima baik keputusan Pihak Peguam Negara didalam memfailkan Petisyen Rayuan ke Mahkamah Rayuan kelmarin terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9hb Januari 2012 yang telah melepas dan membebaskan tertuduh.

Saya dan keluarga ingin menyatakan disini bahawa dengan pemfailan Petisyen Rayuan tersebut, hak untuk aduan saya sebagaimana laporan polis yang saya buat pada tahun 2008 didengar dan melalui proses keadilan sehingga ke peringkat Mahkamah yang tertinggi menurut undang-undang adalah terlaksana.

Kami berharap, tarikh rayuan yang bakal ditetapkan kelak tidaklah terlalu lewat dan prosiding berjalan dengan lancar.

Untuk rekod, pada 28 Jun lepas, genap 4 tahun dari hari saya membuat laporan polis. Walaupun ia satu tempoh yang lama, namun saya akan terus berdoa, istiqamah dan sabar, tidak sesekali saya akan menyerah kalah.

Akhir kalam, Saya dan keluarga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang secara langsung dan tidak langsung memberi sokongan kepada saya agar hak saya sebagai warganegara untuk melalui proses keadilan ke peringkat Mahkamah Rayuan terlaksana.

Kepada Allah saya berserah.

SAIFUL BUKHARI AZLAN

11hb Julai 2012


Syukur atas apa yang dilaksanakan oeh pihak peguam negara hari ini apabila memberikan peluang buat keadilan membela mangsa liwat Saiful Bukhari dalam sistem perundangan di negara Malaysia ini.

Gomo masih menyimpan kuku ini dalam menengakkan keadilan buat Saiful Bukhari kerana dalam artikel sebelum ini Gomo telahpun memberikan peringatan kepada Ketua Peguam negara bahawa jika Rayuan tidak dilakukan maka Gomo akan berikan satu tekanan jitu kepada pihak yang bertanggungjawap dalam isu liwat ini.


Apa pun sama sama kita mendoakan agar Keadilan buat Saiful Bukhari dapat dibela dan Gomo yakin dan pasti bahawa Anwar Ibrahim adalah PELIWAT TEGAR dan sememangnya beliau MELIWAT SAIFUL BUKHARI.

Yang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh


Psssttt.... Anwar Ibrahim dan juak mereka pasti akan spin berhubung rayuan ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan