SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Khamis, 2 Ogos 2012


TUDIAA!! Bekas Boyfriend Abby Kata 'Dia Memang Melampau"!! 
Lagi rakan artis bersuara mengenai isu Abby yang telah menjadi Ustazah politik tersohor Pas.

Selepas beberapa isu yang ditimbulkan oleh Abby Abadi sebelum ini mengenai penglibatannya dalam politik, banyak respon-respon samada negatif ataupun positif yang telah diberikan dari pelbagai pihak.

Namun begitu, temubual bersama Zul Ariffin yang juga bekas kekasih Abby Abadi telah memberikan sedikit gambaran mengenai sikap Abby yang mungkin kita belum kenali.

Menurut Zul, dia memang mengenali Abby sebagai seorang yang lantang bersuara. Ditanya apakah pendapatnya tentang isu yang sedang berlaku sekarang, Zul hanya mengambil langkah neutral dan tidak mahu melibatkan diri dalam isu ini.

“Tindakan itu agak melampau. Tapi saya memang mengenali Abby sebagai seorang yang lantang bersuara. Jika pilihan itu yang dia mahukan, baguslah.

“Saya sememangnya tidak mahu terlibat dengan apa-apa perkara dan isu yang berlaku sekarang tidak ada kena mengena dengan saya.”

Zul turut tidak menolak bahawa namanya semakin dikenali selepas dia bersama dan berpisah dengan Abby.

“Saya boleh terima jika orang mengatakan bahawa saya semakin dikenali selepas bersama Abby. Namun disebalik itu, saya pun ada juga bekerja keras untuk diri sendiri,” ujar Zul lagi.

Termasuk Zul, sudah beberapa orang rakan artis yang kecewa dengan kelakuan Abby. Bagi mereka Abby tidak wajar bertindak sedemikian.

Nak politik tu, politiklah.. namun jangan sampai hina orang lain.
Kalau nak berhijrah tu memang bagus, tapi biarlah berhijrah kerana Allah bukan kerana politik. Kalau nak bertudung tu, bertudung la.. jangan la pulak nk membantai orang sesuka hati..

AKjr Theory:
Jenis keras kepala, patut la suami lari..

1 ulasan: