SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Jumaat, 5 April 2013

WAJIB BACA!! Ahli PAS Erdogan Perak Halang Hajat keluarga demi parti.. memang Cilako..Cilako..Cilako!!

WAJIB BACA!! Ahli PAS Erdogan Perak Halang Hajat  keluarga demi parti.. memang Cilako..Cilako..Cilako!!Terkini ada kes dimana seorang pemimpin Pas di Perak yang cuba mensabotaj anaknya bernikah gara gara kerana anaknya itu menyokong umno. Berbagai cara digunakan untuk menjadikan supaya pernikahan tersebut tidak berjaya termasuklah memulaukan majlis akad nikah. Amat malang bagi si anak di mana mahu melangsungkan perkahwinan tanpa mendapat restu dan sokongan keluarga.

Nampaknya pemimpin pas tersebut lebih redha anaknya itu melakukan maksiat dan berzina seperti beberapa pemimpin pas yang lain daripada menggalakkan si anak bernikah secara sah.

Pemimpin pas ini selalu berceramah dengan menggunakan isu Tok Najib yang tak mampu mentarbiyah isteri untuk memakai tudung. Dan alasan itulah digunakan untuk memburukkan Tok Najib tidak mampu untuk menguruskan negara kerana tidak boleh nak mengurus isteri sendiri.

Dengan kuasa Allah taala kini si pemimpin pas tersebut juga di uji dengan kegagalan untuk mengurus keluarganya sendiri, oleh itu bagaimana dia bisa mampu untuk mengurus hal masalah rakyat, kalau anak sendiripun dia tak boleh nak didik?

Bukan isu masalah keluarga antara si ayah dan si anak yang mahu saya bangkitkan tapi isunya ialah pendekatan yang digunakan oleh si ayah dalam menguruskan masalah tersebut. Pemimpin pas tersebut sepatutnya menggunakan kaedah yang lebih bijak dalam menguruskan masalah si anak dan bukannya menggunakan cara bodoh iaitu mensabotaj majlis pernikahan anaknya sendiri.

Kalau beginilah cara pengurusan dan pendekatan pemimpin pas tersebut saya sarankan semua pengundi pengundi tempat dimana pemimpin tersebut bertanding supaya berfikir semula adakah layak untuk dia menjadi Wakil Rakyat ditempat tersebut?

Nama pemimpin pro kumpulan Erdogan didalam pas itu akan saya dedahkan sekiranya mendapat lampu hijau dari si mangsa atau anak kepada pemimpin pas tersebut.....

* untuk cerita lebih lanjut sila ke SINI

2 ulasan:

  1. bagi penganut agama pas dosa bersahabat dengan orang umno adalah dosa yang tak terampunkan ... dosa bersubahat mengsyirikan kalimah Allah dengan tuhan-tuhan lain tidak mengapa ... tidak perlu bertaubat ... tanya harun din ... adakah dia telah menyuruh nwar berahi bertaubat kerana bersubahat menyekutukan Allah dengan tuhan-tuhan yang lain ... yang mana dipersetujui oleh haji adi dan nik aziz ... aku tak pernah terbaca di dalam mana-mana berita pun bahawa ketiga-tiga mereka itu secara nyata disuruh bertaubat ... itulah agama pas ... anutan pengikut dan pemimpin pas ...

    BalasPadam