SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Ahad, 28 April 2013

PANAS TERIK!! #PRU13 Seramai 1500 ahli PKR Permatang Pauh keluar Parti??

PANAS TERIK!! #PRU13 Seramai 1500 ahli PKR Permatang Pauh keluar Parti??Gempar! Berita yang baru aku terima. 1500 ahli PKR di Parlimen Permatang Pauh keluar Parti dan sokong Barisan Nasional. Kebanyakkan dari mereka adalah dari kaum India. 

Mereka sebentar tadi telah bertemu dengan calon Barisan Nasional Parlimen Permatang Pauh iaitu Dr Mazlan Ismail dan menyerahkan borang keluar Parti di Safira Club. 

Rata-rata kesemua mereka menyatakan sokongan pada BN dan amat kesal menyokong PKR selama ini di mana Anwar Ibrahim hanya pandai bercakap dan berjanji tetapi Rakyat di kawasan Permatang Pauh terabai. 

Kali ini mereka akan mengubah nasib dengan menyokong BN kerana mereka tahu hanya BN sahaja yang boleh mengembalikan kesejahteraan dan membela Rakyat di sana dan seluruh Malaysia. 

Apalagi yang Rakyat mahukan? Anwar telah gagal di tempat sendiri, inikan pula mahu mentadbir negara? Nak bagus macam mana lagi? Nak ubah macam mana lagi? Ape yang tak cukup lagi? 

Bersyukurlah selama ini kita hidup aman damai makan pakai semua cukup. Cuba korang semua pergi tempat lain, negara lain. Pergi melancong memang seronok tetapi cuba tinggal di sana terus, baru ade akai langit tinggi rendah. 

Jangan ikut orang. Gunakan akal fikiran yang ade, kaji sendiri, fikir sendiri ape kebaikan Kerajaan sekarang. Mengapa perlu diubah? Setelah diubah benarkah negara ini akan berubah? Atau semakin teruk? 

Ingat kembali, Malaysia hanya huru-hara selepas Anwar Ibrahim dibebaskan dari penjara. Betul tak? Sebaik keluar, dia terus memesongkan otak Rakyat Malaysia supaya membenci Kerajaan Barisan Nasional. 

Tak pernah selama ini sekumpulan Rakyat berdemo di jalanraya. Tak pernah selama ini sekumpulan Rakyat rosakkan harta benda awam. Tak pernah selama ini sekumpulan Rakyat belasah anggota keselematan. Tapi selepas Anwar keluar penjara sejak tahun 2004, semuanya berlaku.


Tolak Anwar! Tolak Pakatan Rakyat!

2 ulasan:

  1. slm, admin..
    harap2 ni smua adalah fakta..
    PR dh byk spin..jgn kita terikut-ikut..

    BalasPadam
  2. kah kah kah. admin pun bodo juga. anwar menang je permatang pauh

    BalasPadam