SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Sabtu, 29 Disember 2012

WAJIB NENGOK!! Beza MB Kelantan & MB Terangganu Membantu Rakyat Di Kala Banjir


WAJIB NENGOK!! Beza MB Kelantan & MB Terangganu Membantu Rakyat Di Kala Banjir


Ini adalah gambar Menteri Besar Kelantan. Gambar dirakamkan ketika beliau bersama-sama Ahli Parlimen Rantau Panjang dan Adun Meranti sedang membahagikan bantuan kepada mangsa banjir di Sek Keb Kedai Tanjung, Meranti. Banjir di daerah berkenaan sudahpun surut. Adalah dalam paras buku lali. Namun, demi keselamatan Tok Guru yang sudahpun uzur, jaket keselamatan diperlukan. Manalah tahu kot kot tersembam di dalam lubang air dan terus lemas..


Ini pula gambar Menteri Besar Terangganu, segak bergaya bersama Tuanku Sultan meredah banjir melawat mangsa-mangsa banjir di Terangganu. Tiada jaket keselamatan diperlukan kerana AKjr difahamkan Tuanku Sultan dan Menteri Besar Terangganu sememangnya pandai berenang.

AKjr cadangkan Rakyat di negeri Selangor, Kelantan, Terangganu dan Pahang supaya menyiarkan gambar-gambar YB-YB mereka yang bertungkus lumus membantu Rakyat di laman-laman sosial. Mana-mana YB yang tidak nampak muka semasa banjir, kita cantas masa PRU13. Baik calon BN maupun calon PR. Kalau banjir sudah surut baru nak tayang muka, baik tak payahlah. Tengok Tuanku Sultan Terengganu, meredah banjir, bermandi hujan masuk kawasan pemindahan lawat rakyat. Ini baru pemimpin.

Sumber 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan