SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Rabu, 5 Disember 2012

INFO KEBENARAN : SAMSENG PKR YANG BUAT KECOH DI BT.8 GOMBAK


INFO KEBENARAN : SAMSENG PKR YANG BUAT KECOH DI BT.8 GOMBAK

Pagi tadi, melalui rakan blogger, teman telah pun kuarkan cerita mengenai seorang penyokong PR yang hadir di ceramah Anwar di Gombak yang berdarah lengannya Kononnye akibat terkena tikaman kerambit yang katanya dilakukan oleh Pemuda UMNO di kawasan itu.  Apa sebenarnya yang berlaku.....?!Menurut Jawa Bernam,  memang Pemuda UMNO telah hadir untuk menghalau petualang bangsa dari mencemarkan kawasan Gombak Utara dari terus menabur fitnah. Memang tak nafikan sehingga ada yang sanggup berjalan kaki sejauh 2kilometer dari Pejabat UMNO Gombak Utara. Malah, Tamrin Ghaffar juga terpaksa menaiki motosikal kerana kebanjiran Pemuda UMNO yang berjaga disepanjang jalan.


Pada sejam pertama, tiada apa-apa yang berlaku. Pemuda UMNO hanyalah berkumpul diseberang jalan untuk menunggu kehadiran Anwar Ibrahim berceramah. Tiada acara baling batu, kelapa, kerusi dan pelbagai objek lagi. Semuanya masih dalam kawalan.


Sehinggalah ada tangan jahat dari kumpulan puak pakatan yang mulakan serangan baling batu ke atas Pemuda UMNO. Maka bermulalah episod siri serangan balas-membalas balingan batu sehingga ada yang cedera di pihak UMNO.
Akhirnya polis telah dipanggil untuk mententeramkan keadaan namun tidak berkesan. Akibatnya, Unit Simpanan Persekutuan (FRU) terpaksa dipanggil untuk menghalang dua kumpulan ini dari terus bergaduh. Ucapan Anwar juga terganggu dan kadang-kadang tersangkut akibat dari tindakan Pemuda UMNO tersebut.

Tetapi 100 orang Pemuda UMNO berhadapan dengan 1000 penyokong pakatan termasuk yang diimport dari luar, tanda Pemuda UMNO semakin berani dan tidak gentar. Sumber : BICARA PERJUANGAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan