SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Selasa, 8 Januari 2013

FAKTA!! Pasukan Peronda Lim Guan Eng Pukul Wartawan Separuh Mati


FAKTA!! Pasukan Peronda Lim Guan Eng Pukul Wartawan Separuh MatiPukul, hentam dan kasi pecah barangkali itulah moto yang diguna pakai oleh Pasukan Peronda Sukarelawan Negeri Pulau Pinang (PPS) yang ditubuhkan oleh Lim Guan Eng Selaku Ketua Menteri Pulau Pinang.

Untuk makluman siang tadi Mahkamah Masjistreet Pulau Pinang menjatuhkan hukuman denda RM 3,000 dan penjara 3 bulan kepada seorang anggota PPS kerana didapati bersalah mendatangkan kecederaan dan kerugian kepada seorang wartawan pada minggu lalu.


Itulah kerja terkutuk yang dilakukan oleh pasukan Peronda Lim Guan Eng. PUKUL, HENTAM dan KSI PECAH adalah matlamat utama mereka ini yang kita tahu agenda sebenar pasukan ini adalah untuk menjaga kepentingan DAP dinegeri Pulau Pinang.

Memetik kenyataan Lim Guan Eng berhubung penubuhan PPS ini:
"Bagi membantu pelaksanaan Pasukan Peronda Sukarela, Kerajaan Negeri telah menyediakan peruntukan tahunan sebanyak RM10 juta dan peruntukan ini telah diagihkan kepada setiap ADUN kawasan masing-masing. Peruntukan khas ini dapat digunakan untuk menyediakan peralatan tambahan bagi membantu rondaan dan juga untuk menjaga kebajikan ahli.
Kerajaan Negeri akan menambahkan pembelian walkie-talkie daripada 1,000 set sekarang kepada 2,000 set iaitu tambahan 1,000 set sekali ganda"

Apa yang jelas peruntukkan RM 10 juta yang diperuntukkan buat PPS ini adalah tidak lain merupakan satu pembaziran yang sia sia. Malah jika dilihat dari kenyataan Lim Guan Eng sendiri berhubung penyedian Walkie Talkie sebanyak 2000 set memberikan fakta jelas kepada kita ada agenda tersembunyi yang dilakukan DAP Pulau Pinang.

Kegiatan jenayah terancang yang banyak dipelopori pimpinan dan ahli DAP pastinya memerlukan perlindungan dan tenaga kerja yang ramai bagi memastikan business haram mereka terselamat dari diserbu pihak Polis. Jadi Gomo boleh andaikan bahawa penubuhan PPS ini dilengkapkan dengan Walkie Talkie adalah bertujuan melindungi aset aset perniagaan haram seperti Mesin Judi, Pelacuran, Ekor Haram, Arak Haram dan lain lain lagi.

Rakyat Malaysia perlu lihat apa berlaku ini kerana kita mempunyai pasukan RELA, Rukun tetangga dan Ngo Ngo yang lebih baik dari pasukan neheri Pulau Pinang (PPS) ini. Rakyat Pulau Pinang sepatutnya bertanya kepada Lim Guan Eng mengapa dibazirkan RM 10 juta untuk PPS sedangkan pasukan RELA, Rukun Tetangga sudah sedia ada bagi membantu pihak Polis menjaga keselamatan rakyat.

Tidak mustahil Lim Guan Eng selepas ini akan mengumumkan pula kepada rakyat Pulau Pinang bahawa PPS memerlukan senjata api bagi. Ini lah game kotor yang dimainkan DAP yang kita tahu banyak terlibat dengan perniagaan haram dan terlibat dengan jenayah.

PPS yang baru ditubuhkan Lim Guan Eng telah mula menjalankan kegiataan kotor dnegan memukul wartawan dan selepas ini pasti ada lagi kes kes yang melibatkan anggota PPS. RM 10 juta untuk PPS, siapa yang untong besar?

Psssttt.... RM 10 juta untuk pasukan Lim Guan Eng, Rakyat Pinang senyap je ke?

Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan