SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Jumaat, 12 Oktober 2012

PANAS TERIK!! @mbnizar ANJING DAP PULAK TERLIBAT DENGAN SKANDAL RASUAH!


PANAS TERIK!! @mbnizar ANJING DAP PULAK TERLIBAT DENGAN SKANDAL RASUAH!Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu menyiasat segera dakwaan rasuah di kalangan pemimpin pembangkang sama ada wujud kes atau sebaliknya supaya integriti dan ketelusan agensi itu sentiasa dihormati rakyat di negara ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir, berkata beliau sendiri berasa hairan kerana apabila membabitkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional (BN), siasatan segera dijalankan oleh agensi berkenaan.
“Saya agak khuatir dan pada masa sama hairan kerana orang ramai bercakap apabila timbul dakwaan rasuah di kalangan pemimpin pembangkang, tiada tindakan diambil oleh SPRM tetapi jika di pihak BN atau UMNO, tindakan begitu cepat sekali.

“Ini gambaran yang diberikan oleh orang ramai dan juga bekas Setiausaha Sulit kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Rumah Contah RPT Perwira Sungai Tumboh, dekat Seri Iskandar, hari ini.

Mengulas pendedahan sebuah blog yang mendakwa mantan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin menandatangani surat kelulusan projek membina jalan pada 2008, Zambry berkata:

“Saya tidak tahu sama ada beliau ada mengeluarkan arahan untuk beri projek itu kepada syarikat tertentu atau sebaliknya.

“Mengikut amalan kerajaan, saya dan Nizar terikat dengan peraturan dan perlu mendengar nasihat SPRM untuk mengeluarkan surat kelulusan itu dan ini kerana Menteri Besar tidak mengeluarkan surat untuk diberikan kepada sesebuah syarikat,” katanya lagi.

Sumber:
 Perak Today

Psssst... AKjr : Apalagi siasat jgn x siasat si nizar lambai ni.. Mohon SPRM tegas dlm isu ini.. Sekian terima kasih

Tiada ulasan:

Catat Ulasan