SGB

SGB
Suara Generasi Baru

Pengikut Teman

Isnin, 9 Disember 2013

PANAS TERIK!! Jom tonton [Video] & Gambar-Gambar Rusuhan Di Little India, Singapura..

PANAS TERIK!! Jom tonton [Video] & Gambar-Gambar Rusuhan Di Little India, Singapura.. 


Melihat insiden yang berlaku di Singapura semalam, terbukti jiran negara kita ini hanya pandai bercakap dan mencari keburukkan negara lain, walhal bila rusuhan berlaku di negara sendiri, mereka gagal untuk bertindak dengan baik malah lebih teruk dari negara yang mereka selalu tuduh iaitu Malaysia.

Kita bukan nak dengki atau mencari kesalahan pihak luar tapi sebagai contoh masa berlakunya demonstrasi Bersih di Malaysia, pihak media Singapura sedaya upaya "Spin" berita mengenai bersih seolah olah kerajaan Malaysia bertindak ganas terhadap peserta demonstrasi.

Tapi bila lihat dengan apa yang berlaku di Singapura semalam, ternyata mereka lebih teruk dari Malaysia..

Tak dak lah aman sangat Singapura nie, bas langgar mati seorang rakyat asing pun dah jadi rusuhan. Maknanya polis Singapura lambat bertindaklah.
Amat jarang kedengaran rusuhan berlaku di Singapura. Apa yang berlaku malam semalam 08/12/2013 mungkin telah lama terpendam sebagai bom jangka. Video di bawah mengambarkan kejadian awal yang dipercayai berlaku apabila sebuah bas telah melanggar seorang lelaki India sehingga menyebabkan penduduk di Little India bangun merusuh dengan merosakkan bas berkenaan.

Video 'close-up' berkenaan dirakam oleh Berlinda dan pertama kali disiarkan oleh sebuah laman Facebook, theonlinecitizen, di siniBerikut adalah gambar-gambar rusuhan di tempat berkenaan.1 ulasan:

  1. Pemerintah singapura akan berasa takut kejadian ini akan membuat ramai pelancung lari dari singapura. Sekarang tengah meriah untuk krismas dan ini lah musim singapura mendapat keuntungan dari jualan.

    BalasPadam